ATHENE - Dennis van der Geest toonde zich vrijdag een blijman met zijn bronzen judoplak in de categorie boven de 100 kilo. Demedaille gaat gevierd worden in de judofamilie Van der Geest. BroerElco greep donderdag net naast de medailles.

"Elco heeft een hele mooie prestatie geleverd. Maar het was welheel zuur geweest als we geen medaille hadden gehaald. Dit is heelfijn voor die ouwe." Daarmee doelt hij op vader en coach Cor vander Geest.

De zwaargewicht won het brons in de herkansing van Seyed Miranuit Iran. "Ik had nog nooit van die Iraniër gewonnen. Maar hijmoest zo vlak op de halve finale. Toen ik hem vastpakte, voelde ikdat de kracht in hem was verdwenen."

Van der Geest vertelde dat hij nog nooit zo moe was geweest alsna zijn partij tegen de Italiaan Paolo Bianchessi, die bijna negenminuten duurde. "Het was één groot slagveld."

De judoka was blij dat hij daarna een paar uur pauze had om bijte komen. Zijn partij tegen de Duitser Andres Tölzer was in zesseconden beslist. "Heerlijk", noemde Van der Geest die partij.Hij was blij met zijn "judogevoel" dat hij in dit soortwedtrijden heeft.