Argentinië staat zondagavond voor de vijfde keer in de geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse land in de WK-finale. 

De Argentijnen hopen dat Lionel Messi hun de derde wereldtitel kan bezorgen. De sterspeler is in ieder geval klaar voor 'de belangrijkste wedstrijd uit zijn carrière'.

Duitsland is de tegenstander in het Maracanã-stadion van Rio de Janeiro, waar Argentinië door veel landgenoten gesteund zal worden. Messi heeft veel vertrouwen in een goede afloop van de eindstrijd.

''Mijn dromen worden vervuld dankzij de inzet en de opofferingen van een team dat vanaf de eerste wedstrijd alles heeft gegeven'', schrijft de Argentijnse vedette op zijn Facebook-pagina.

''We wisten dat het mogelijk was. Ons volk, de Argentijnen, heeft ons hiernaartoe geleid. Maar de droom is nog niet over. We willen winnen en zijn er klaar voor!''

''We zullen de belangrijkste wedstrijd uit ons leven voor ons land spelen'', aldus Messi, die dit toernooi al vier keer scoorde.

Di Maria

Bij de Argentijnen lijkt Angel Di Maria op tijd fit voor de finale. Hij liep liep vorige week zaterdag in de kwartfinale tegen België (1-0) een spierblessure op. In het Duitse kamp zijn geen blessurezorgen.

De finale begint zondag om 16.00 uur Braziliaanse tijd (21.00 uur in Nederland) en staat onder leiding van de Italiaanse scheidsrechter Nicola Rizzoli.

Bekijk de uitslagen en het programma op het WK | Fotoserie: Alle 19 WK-finales