Ajax heeft zaterdag in oefenverband één keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. De landskampioen won 's ochtends met 6-0 van de Duitse amateurclub SV Hönnepel-Niedermörmter en hield in de middag Aalborg, de Deense kampioen, op 2-2.

Voormalig FC Groningen-speler Thomas Enevoldsen bracht de Denen op het veld van Rijnsburgse Boys op voorsprong.

Lasse Schöne zorgde er met een rake vrije trap voor dat de ploegen met een gelijke stand gingen rusten: 1-1.

Na rust leek debutant Danny Bakker Ajax de winnende treffer te bezorgen, maar vlak voor tijd bracht Nicklas Henias de stand toch weer in evenwicht met een benutte penalty.

Tegen Hönnepel maakten Kolbeinn Sigthorsson en Anwar El Ghazi beiden twee doelpunten. Thulani Serero en Bakker, die dus in beide wedstrijden doel trof, zorgden voor de andere treffers.

Vitesse

Naast Ajax kwamen ook Vitesse en FC Twente zaterdag vriendschappelijk in actie. De ploeg van trainer Peter Bosz slaagde er in Driel niet in te winnen van Sparta Rotterdam (0-0)

FC Twente behaalde voor de derde keer in de voorbereiding de dubbele cijfers tegen een amateurteam. De eindstand in Vriezenveen tegen Twenterand selectie was 10-0.

De doelpunten werden precies over de twee helften verdeeld. Quincy Promes maakte drie doelpunten en Youness Mokhtar en Tim Hölscher twee. De overige treffers kwamen op naam van Luc Castaignos, Merlin Schütte en Alvin Daniels.

FC Groningen

Ook FC Groningen boekte een zege. De ploeg van trainer Erwin van de Looi won de laatste oefenwedstrijd voor de confrontatie met Aberdeen in de Europa League met 2-1 van de Duitse vierdeklasser VfB Oldenburg. 

Nick van der Velden en Lorenzo Burnet maakten de doelpunten voor FC Groningen.

De noorderlingen spelen donderdag in de tweede voorronde van de Europa League eerst in Schotland. De return is een week later in Groningen. Voor die thuiswedstrijd zijn al ruim 9000 kaarten verkocht.