​Marc Lammers is opgestapt als bondscoach van de Belgische hockeyploeg. Zijn assistent Jeroen Delmee neemt de taken over.

De 45-jarige Lammers maakte zijn vertrek zaterdag op een persconferentie bekend. "De Red Lions worden nu het eindstation van mijn carrière als hockeycoach, en zullen ook het eindstation blijven", zei Lammers

De coach sloot daarmee direct uit dat hij opnieuw aan de slag gaat als bondscoach van de Nederlandse hockeysters. De vrouwen zitten zonder coach, nadat Max Caldas overstapte naar de mannen.

Lammers gaf op de persconferentie aan dat hij stopt om persoonlijke redenen. Hij "mist de ambitie om nog met passie de job uit te oefenen".

Delmee, die recordinternational van Oranje is, neemt de taken van Lammers tot en met de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro over. Ook het contact van Lammers liep nog tot 2016.

Vijfde plaats

Lammers werd in 2012 aangesteld door de Belgische bond als opvolger van de Australiër Colin Batch. In 2013 bereikte hij met de 'Red Lions' de finale van het EK in eigen land, waarin Duitsland met 3-1 te sterk bleek. Vorige maand legde de Belgische ploeg beslag op de vijfde plaats bij het WK in Den Haag.

In 2006 werd Lammers wereldkampioen met de Nederlandse vrouwen. Hij leidde die ploeg ook naar olympisch goud (2008) en zilver (2004).