LeBron James keert terug naar Cleveland Cavaliers, de club waar hij zijn carrière in de NBA in 2003 begon. 

De 29-jarige forward maakte zijn besluit vrijdag bekend via de website van Sports Illustrated.

James maakte in 2010 de overstap van Cleveland Cavaliers naar Miami Heat. Samen met Dwyane Wade en Chris Bosh vormde hij de 'Big Three' bij de ploeg uit Florida.

Hij leidde Heat naar twee titels en vier finales in de NBA. Het team moest het kampioenschap dit jaar aan San Antonio Spurs laten.

'I'm coming home', luidt de aanhef van het artikel, waarin de topschutter zijn afscheid van Heat en terugkeer naar de Cavaliers toelicht.

Missie

"Ik heb altijd geweten dat ik mijn carrière bij Cleveland zou afsluiten. Toen ik deze stad verliet, was ik op een missie en dat was kampioen worden. Dat is met Miami Heat twee keer gelukt. Cleveland heeft dat gevoel heel, heel lang niet gehad en nu is mijn nieuwe doel mijn woonplaats een titel te bezorgen.''

James is een van de meest gelauwerde basketballers in de NBA. De 2,03 meter lange speler heeft veelvuldig zijn opwachting gemaakt bij de All-Stars en werd vier keer uitgroepen tot beste speler van de NBA (MVP). Hij won ook twee keer olympisch goud met de Amerikaanse ploeg, die door het leven ging als Dream Team.