Oranje heeft vrijdag de laatste training op het WK afgewerkt. Louis van Gaal en zijn spelers oefenden in het Estadio Nacional de Brasilia voor de troostfinale tegen Brazilië.

De bondscoach liet aan de training afhangen met welke elf spelers hij aan de wedstrijd om de derde plaats begint.

De kans lijkt klein dat Nigel de Jong tegen Brazilië begint. De middenvelder nam niet deel aan de groepstraining. Hij werkte een individueel programma af.

De Jong liep bijna twee weken geleden tijdens het duel met Mexico een scheurtje in zijn rechterlies op. Hij WK leek voorbij voor hem, maar de speler van AC Milan herstelde zo snel dat hij een uur in de halve finale tegen Argentinië kon spelen. Waarschijnlijk wil Louis van Gaal geen risico met De Jong nemen in de troostfinale.

Voor Leroy Fer komt de wedstrijd tegen Brazilië zeker te vroeg. De middenvelder is nog niet hersteld van een hamstringblessure.

Terugreis

Het Nederlands elftal keert zondag terug in Nederland. De selectie en de begeleidende staf worden om 16.30 uur verwacht op Rotterdam The Hague Airport.

Na terugkomst rijdt de selectie naar Hotel Huis ter Duin in Noordwijk om afscheid van elkaar te nemen. De spelers vertrekken daarna voor een korte zomervakantie voor de start van het nieuwe seizoen.

Van Gaal: 'Ongeslagen blijven moet nu het doel zijn'