Dat het Nederlands elftal de WK-finale niet haalde, deed veel pijn, maar Arjen Robben was na de nederlaag tegen Argentinië nog steeds heel trots op Oranje.

"Het is geweldig wat wij hier hebben gepresteerd, we kunnen ongelooflijk trots zijn", vertelde Robben aan de NOS. "Al deze jongens hebben het fantastisch gedaan."

"Maar nu hebben we het heel moeilijk. We liggen eruit, het is niet anders. Ik denk echter dat we niemand iets kunnen verwijten.''

"Het doet pijn'', vervolgde Robben na de beslissende reeks van elf meter. "Tot nu toe hebben we met z'n allen gewonnen, nu hebben we met z'n allen verloren. Zo werkt dat in de sport."

Fitter

De aanvaller van Bayern München vond dat Nederland een 'prima wedstrijd' had gespeeld tegen de Argentijnen. "Je geeft niks weg en krijgt zelf een paar kleine kansjes. Wij waren fitter, maar zij deden het alleen beter bij de penalty's. Het is natuurlijk ook een wereldploeg."

Robben kreeg zelf vlak voor het einde van de reguliere tijd misschien wel de grootste kans van Nederland. "Ik kwam niet lekker uit, waardoor mijn schot op het laatste moment nog kon worden geblokt. Dit is waardeloos, maar ik dank alle supporters vanuit de grond van mijn hart.

De Bedumer had vlak na de uitschakeling nog weinig trek in de troostfinale van aanstaande zaterdag. "De wedstrijd om de derde plaats kan me op dit moment gestolen worden. Het ging maar om één ding, de titel. En die winnen we niet.''

Sneijder: 'We hadden meer verdiend' | Van Gaal: 'Oranje heeft hier fantastisch gepresteerd' I 'Troostfinale heeft niets met sport te maken' I Romero: 'Er is geen truc, het is geluk' I Oranje verliest in halve finale na strafschoppen van Argentinië