Het Nederlands elftal is dinsdag in São Paulo met een volledige selectie begonnen aan de afsluitende training voor de halve finale van het WK tegen Argentinië. 

Bondscoach Louis van Gaal stapte rond 11.30 uur Braziliaanse tijd (16.30 uur in Nederland) met 23 spelers het veld op van Estádio Paulo Machado de Carvalho, ook wel bekend als het Pacaembu-stadion. 

De licht geblesseerden Ron Vlaar (knie), Leroy Fer (hamstring) en Nigel de Jong (lies) waren er ook bij.

Het trio twijfelgevallen deed in elk geval mee aan de warming-up. Het blijft voorlopig onduidelijk of zij kunnen spelen tegen de Argentijnen. 

Vlaar liep zaterdag in de gewonnen kwartfinale tegen Costa Rica een knieblessure op, maar de verdediger speelde de wedstrijd desondanks wel uit.

De Jong

Voor De Jong leek het WK voorbij toen hij ruim een week geleden in de achtste finale tegen Mexico een scheurtje in de lies opliep. 

De medische staf van Oranje ging uit van een hersteltermijn van twee tot vier weken, maar de middenvelder herstelt wonderbaarlijk snel en traint al weer voorzichtig mee. Het lijkt zelfs ineens niet meer uitgesloten dat De Jong tegen Argentinië kan meedoen.

Robin van Persie deed de warming-up samen met Daryl Janmaat afgezonderd van de groep. De aanvoerder van Oranje kan woensdag echter gewoon aantreden in de Arena de São Paulo.

De training van Oranje in São Paulo is slechts een kwartiertje open voor de pers. Van Gaal wil net als maandag, toen de oefensessie helemaal besloten was, in alle rust toewerken naar de confrontatie met Argentinië.