Tourbaas Christian Prudhomme noemt het Grand Départ in Groot-Brittannië 'ongelooflijk en onvergetelijk' door de massale belangstelling van de Engelsen.

Volgens de organisatie stonden de afgelopen drie dagen ongeveer vijf miljoen mensen langs de kant van de weg.

"De ontvangst was exceptioneel", laat Prudhomme optekenen in The Guardian"Londen in 2007 vond ik al heel speciaal, maar deze drie dagen waren onvergetelijk. Ik heb heel vaak gehoord hoe mooi het allemaal eruit zag en hoeveel mensen er wel niet naar de koers keken."

"Veel Fransen vinden het misschien een beetje vreemd om de Tour naar Engeland te halen, maar ik kan ze alleen maar aanraden om hier eens te kijken hoe het leeft."

Gary Verity, die de Ronde van Frankrijk naar Yorkshire haalde, laat weten dat hij al met Prudhomme in gesprek is over een volgende Tourstart in het Verenigd Koninkrijk.

"Hoewel we kunnen terugkijken op drie perfecte dagen, ben ik al aan het kijken hoe we dingen iets anders kunnen aanpakken, zodat het nog beter loopt. Ik ben bezig met een dossier dat ik aan het eind van de week zal overhandigen aan Prudhomme."

De Tourbaas kan niet beloven dat de Tour snel terugkeert op Britse bodem. "Ik ben er blij mee dat de mensen ons hier snel terug willen zien, maar ik weet alleen nog niet wanneer. We krijgen meer aanvragen. Uit Nederland, Spanje, Italië, Belgie….er is zoveel interesse."

Bekijk alle klassementen in de Tour de France