Het Nederlands elftal wordt woensdag in de halve finale van het WK tegen Argentinië wederom gesteund door ongeveer drieduizend landgenoten.

Dat aantal fans zat ook op de tribunes bij de achtste finale tegen Mexico (in Fortaleza) en de kwartfinale tegen Costa Rica (Salvador).

Als Oranje in São Paulo de Argentijnen weet te verslaan, rekent de KNVB zondag bij de finale in het Maracanã-stadion van Rio de Janeiro op ongeveer vierduizend supporters uit Nederland.

De verwachting is dat veel Brazilianen woensdag de kant zullen kiezen van Nederland.

De inwoners van het gastland hebben sowieso een zwak voor het Nederlandse voetbal en bovendien is Argentinië de aartsrivaal van de 'Seleçao'. De Arena de São Paulo biedt tijdens het WK plaats aan 65.000 toeschouwers.

Oranjeplein

Samen met de Supportersclub Oranje hoopt de KNVB woensdag een Oranjeplein te kunnen organiseren voor de Nederlandse fans. Tijdens de vorige wedstrijd in São Paulo, op 23 juni tegen Chili, ging dat niet door omdat de lokale autoriteiten vreesden voor een massale toeloop.

De fans moesten toen op het stadionplein verzamelen. Dat was echter een stuk minder sfeervol dan normaal. Een beslissing over het doorgaan van het Oranjeplein valt waarschijnlijk in de loop van dinsdag.

Sneijder: 'Tegen Oranje kan Argentinië ineens top zijn' | Vlaar nog twijfelgeval bij Oranje