Het is nog onduidelijk of Ron Vlaar woensdag met het Nederlands elftal de halve finale van het WK tegen Argentinië kan spelen.

De verdediger krijgt waarschijnlijk dinsdag meer duidelijkheid over zijn knieblessure. Oranje werkt dan de laatste training af in de aanloop naar de kraker in São Paulo.

Vlaar liep zaterdag in de slotfase van het duel met Costa Rica een knieblessure op. Hij ontbrak een dag later op de training in Rio de Janeiro.

Louis van Gaal liet maandagavond tijdens een besloten oefensessie in Estadio Municipal Paulo Machado de Carvalho in São Paulo niets van zijn plannen voor de halve finale zien.

De bondscoach oefende nog niet met zijn beoogde basisformatie voor het duel met Argentinië. Oranje mocht nog een beetje herstellen van de zware inspanningen tegen Costa Rica.

Robin van Persie beperkte zich vooral tot loopoefeningen. Van Gaal vertelde al dat zijn aanvoerder in de slotfase van het duel met Costa Rica met kleine pijntjes kampte.

De Jong

Leroy Fer en Nigel de Jong verschenen ook op het veld. Fer hoopt dat zijn hamstringblessure op tijd hersteld is voor een mogelijke WK-finale van Oranje tegen de winnaar van het duel tussen Brazilië en Duitsland.

De KNVB communiceerde eerder al dat het toernooi voor De Jong voorbij is. De middenvelder liet zich zaterdag echter ontvallen dat hij sneller dan verwacht van een liesblessure herstelt.

Van Gaal oefent dinsdag opnieuw voornamelijk achter gesloten deuren. De FIFA wil de matige grasmat in het WK-stadion Arena de São Paulo zoveel mogelijk sparen.

Journalisten zijn slechts een kwartiertje welkom. Ze zien waarschijnlijk alleen de warming-up en zijn al verdwenen als de bondscoach met zijn beoogde basisformatie voor het duel met Argentinië oefent.

Oranje neemt intrek in hotel in São Paulo | Turkse arbiter Çakir fluit duel tussen Oranje en Argentinië