Bondscoach Joachim Löw heeft met Duitsland een dag voor de halve eindstrijd van het WK tegen Brazilië met een complete selectie de afsluitende training kunnen afwerken.

Alle 22 spelers - voor Shkodran Mustafi zat het WK er door een ernstige blessure na de achtste finale tegen Algerije al op - deden maandag mee in Belo Horizonte.

Löw wilde over zijn strijdplan tegen de Brazilianen niets kwijt. Wel maakte hij maandag duidelijk wat de doelstelling is. ''We willen hoe dan ook nog een keer in het Maracanã-stadion voetballen. Op 13 juli. We zijn nog niet klaar.''

De aanwezige media mochten nog zien dat Löw zijn 'Mannschaft' in het midden van het veld in Estádio Mineirão bijeen riep en toesprak.

Daarna deden de manschappen in vier groepen een warming-up voor de laatste oefensessie. Deze vond plaats achter gesloten deuren.

Neymar

Brazilië moet het stellen zonder sterkhouders Thiago Silva (geschorst) en Neymar (geblesseerd).

"Niemand moet denken dat de afwezigheid van Neymar en Thiago Silva een terugslag is. Bijzondere krachten komen dan vaak bij de andere spelers bovendrijven'', aldus Löw.

"Zij nemen dan de verantwoordelijkheid en ik ben er zeker van dat ze met volle overgave zullen voetballen voor Neymar en hun land."