Rudi Kemna was maandag onder de indruk van de overwinning van Marcel Kittel in de derde etappe van de Tour de France.

"Dit was een uitmuntende leadout, zo moet het precies", jubelde de voormalig sprinter in gesprek met NU.nl.

De ploegleider van Giant-Shimano was tijdens de rit vooruit gestuurd om de finale te verkennen.

"Ik was even bang dat we te vroeg op kop kwamen, maar ze wilden met de regen geen risico's nemen om te vallen. Dat is een erg goede beslissing geweest."

Ervaring

Kemna ging naar eigen zeggen uit zijn dak toen Kittel voor de tweede keer deze Tour als winnaar over de streep kwam. "Het was echt een heel mooie sprint, maar voor mij ontzettend spannend."

De kracht van Giant is volgens Kemna het team. "We hebben echt een plan en worden niet snel nerveus. Door alle ervaring van de renners komen we steeds op het juiste moment aan kop."

De verandering van tactiek kwam in de laatste kilometers ook bij de renners zelf vandaan. "Ze begonnen door het weer wat eerder met tempo maken, daar heb je als ploegleiding geen invloed meer op. Dat heeft goed uitgepakt."

Spekenbrink

Ook manager Iwan Spekenbrink was bijzonder trots op zijn ploeg na de tweede ritzege van Kittel. ''Dit was wel heel bijzonder, dit leek op de perfecte sprint'', zei hij.

Spekenbrink vond dat zijn mannen precies op het juiste moment op kop kwamen. ''Al leek de drie kilometer naar de finish wat lang. Tom Veelers en Kittel konden vanaf de rechterkant aanhaken bij onze 'leadout'. Als je ziet hoe het op deze manier wordt afgewerkt, is het geweldig.''

De manager weersprak het bericht in de Franse krant L'Équipe dat de Spaanse Formule 1-coureur Fernando Alonso met hem in gesprek is over een overname van het team. Volgens de ploeg klopt het verhaal niet.

Veelers: 'Ik vraag me af of Kittel het ook zonder ons kan' | Kittel: 'Dit was één van mijn snelste sprints aller tijden' | Bekijk alle klassementen in de Tour de France