Wesley Sneijder zag tijdens dit WK naar eigen zeggen alle wedstrijden van Argentinië, maar denkt niet dat dit veel voordeel biedt voor de halve finale tegen de Zuid-Amerikanen.

"Het is woensdag een compleet nieuwe wedstrijd. Ook de historie tussen ons en Argentinië maakt niet uit. Die moeten we even vergeten", zegt Sneijder.

"Ik kijk met heel veel respect naar Argentinië. Het zal niet makkelijk worden, maar wij gaan met vertrouwen die wedstrijd in."

Echt geweldig draait het dit toernooi nog niet bij Argentinië, dat sterk afhankelijk van Lionel Messi lijkt. "Speelt Argentinië moeizaam? Dat ga ik niet uitspreken, dat moeten we woensdag zien. Ze kunnen tegen ons ook in één keer top zijn."

Sneijder verwacht in elk geval een kolkende Arena de São Paulo, die voor de Argentijnse fans goed bereikbaar is.

"Het stadion zal wel vol zitten met Argentijnen en Brazilianen. Die Brazilianen zullen voor ons zijn. Dat wordt dus leuk, maar om te winnen zullen we top moeten zijn."

Vind je dat jullie tot nu toe meer indruk hebben gemaakt dan Argentinië?
"Dat mag jij zelf bepalen. In een halve finale telt het niet meer hoeveel indruk een ploeg heeft gemaakt. Argentinië blijft Argentinië. Alles moet kloppen om ze te verslaan."