Het Nederlands elftal heeft maandag voor de tweede keer intrek genomen in het Pullman Ibirapuera Hotel in São Paulo.

Onder grote belangstelling van de internationale media arriveerde de selectie van bondscoach Louis van Gaal rond 18.30 uur Nederlandse tijd bij het hotel waar Oranje ook al verbleef rond de derde groepswedstrijd op het WK tegen Chili.

Van Gaal heeft al zijn spelers meegenomen naar São Paulo, inclusief de geblesseerde middenvelders Leroy Fer (hamstring) en Nigel de Jong (lies).

Voor zowel Fer als De Jong komt de halve finale van woensdag tegen Argentinië te vroeg. Beiden werken hard aan hun herstel en hopen mogelijk in het weekeinde, als het WK eindigt, nog een rol van betekenis te spelen.

Rio

Eerder op maandag nam Oranje afscheid van hotel Caesar Park Ipanema Hotel in Rio de Janeiro.

Na de halve eindstrijd was Oranje in dat hotel niet meer welkom, waar het al sinds 6 juni verbleef. De FIFA brengt daar hoogwaardigheidsbekleders en sponsors onder, die de WK-finale komen bekijken.

Het personeel van het fraaie onderkomen in Rio de Janeiro zwaaide Van Gaal en zijn spelers maandag uit. Het is nog onduidelijk waar Oranje na woensdag slaapt in Brazilië.

Training

Het Nederlands elftal zal dinsdag de laatste training voor het duel met Argentinië niet afwerken in het stadion waar een dag later de wedstrijd wordt gespeeld.

Vanwege de matige staat van de grasmat in de Arena São Paulo wijkt Oranje uit naar Estadio Municipal Paulo Machado de Carvalho in de miljoenenstad. De oefensessie start om 16.30 uur Nederlandse tijd.

Na de training vertrekt Louis van Gaal naar de Arena São Paulo, waar hij om 21.00 uur een persconferentie geeft.

Het Nederlands elftal traint maandagavond vanaf 23.00 uur Nederlandse tijd ook in Estadio Municipal Paulo Machado. Deze oefensessie wordt achter gesloten deuren afgewerkt.

Van Oostveen snapt niet dat Oranje hotel in Rio moet verlaten | Duitsland en Oranje azen op WK-primeur | Mascherano vreest counters Nederlands elftal