Brazilië staat in de onderlinge duels met Duitsland op een ruime voorsprong. Beide voetbalgrootmachten, die elkaar dinsdag in Belo Horizonte treffen in de halve finales van het WK, speelden in totaal 21 onderlinge wedstrijden.

Brazilië won twaalf keer, Duitsland zegevierde slechts vier maal. De tweestrijd eindigde vijf keer gelijk.

In WK-verband kwamen beide naties elkaar pas één keer tegen. Dat was uitgerekend in de WK-finale op 30 juni 2002 in Yokohama in Japan. Met een zege van 2-0, dankzij twee treffers van Ronaldo, veroverde Brazilië zijn vijfde en tot dusver laatste wereldtitel.

Luiz Felipe Scolari, de huidige bondscoach van Brazilië, fungeerde destijds eveneens als trainer van de nationale ploeg. De Duitser Miroslav Klose is de enige die de WK-finale van twaalf jaar geleden als speler meemaakte. Met vijftien treffers is hij vooralsnog met Ronaldo de gedeelde WK-topscorer aller tijden.

Recordhouders

De kraker in Belo Horizonte is ook het duel tussen de twee landen die het grootste aantal WK-wedstrijden speelden: Duitsland staat op 104 WK-duels (64 x winst, 20 x gelijk, 20 x verlies), Brazilië werkte tot dusver 102 duels af op een eindtoernooi om de wereldtitel (70-17-15).

Brazilië maakte niettemin de meeste WK-treffers (220), gevolgd door Duitsland (216).

De twee landen speelden in 2011 in Stuttgart voor de laatste keer tegen elkaar. Duitsland won de oefeninterland met 3-2 dankzij treffers van de huidige WK-gangers Bastian Schweinsteiger, Mario Götze en André Schürrle. Voor Brazilië kwamen Robinho en Neymar tot scoren. Beiden zijn dinsdag niet van de partij.

Het duel in Belo Horizonte begint dinsdag om 22.00 uur Nederlandse tijd.