Dankzij het bereiken van de tweede ronde op Wimbledon maakt Robin Haase maandag zijn rentree in de top vijftig van de wereldranglijst.

De Hagenaar, die bijna twee weken geleden in Londen werd uitgeschakeld door Gilles Simon, verruilt de 53e voor de 49e plaats.

Igor Sijsling is de enige andere Nederlander in de top honderd. Hij zakt van de 59e naar de 68e positie. Thiemo de Bakker staat 125e (was 127e) en Jesse Huta Galung bekleedt de 151e positie (was 138e).

Zoals bekend verovert Novak Djokovic dankzij zijn Wimbledon-zege de nummer één-positie. Rafael Nadal staat nu tweede, voor Roger Federer, die Stanislas Wawrinka tot de vierde plek veroordeelt.

Andy Murray zakt liefst vijf plekken en bezet nu de tiende plek.

Vrouwen

Bij de vrouwen blijft de top drie ongewijzigd na Wimbledon: Serena Williams voert de ranglijst aan, voor Na Li en Simona Halep.

Wimbledon-winnares Petra Kvitova klimt van de zesde naar de vierde positie en verliezend finaliste Eugenie Bouchard verruilt de dertiende voor de zevende plaats.

Kiki Bertens is nog steeds de beste Nederlandse; ze staat 85e, een verbetering van één plaats ten opzichte van de vorige ranking. Arantxa Rus is op plek 139 (was 142) de enige andere Nederlandse in de top 150.