Nigel de Jong heeft zich zondag enigszins verrassend laten zien op het trainingsveld van Oranje in Rio de Janeiro. Omtrent Ron Vlaar zijn er juist zorgen.

Vlaar trainde vanwege knieproblemen niet mee. De precieze ernst moet nog duidelijk worden, maar zijn meespelen in de halve finale van het WK tegen Argentinië is onzeker.

De Jong, die in de achtste finale tegen Mexico een scheurtje in zijn lies opliep, deed loopoefeningen met en zonder bal.

De middenvelder kondigde eerder al aan dat hij er alles aan zou doen om op tijd fit te raken voor een eventuele WK-finale. De medische staf van Oranje achtte dat niet reëel, maar De Jong ligt wel voor op schema.

Ook Leroy Fer werkte apart van de groep een hersteltraining af. Hij heeft al enige tijd een hamstringkwetsuur maar is misschien tegen de Argentijnen al weer inzetbaar.

Verder is iedereen fit bij Oranje en stonden er dus 23 spelers op het trainingsveld. De basisspelers haakten zoals gebruikelijk op de dag na een wedstrijd al snel af.

Het Nederlands elftal keerde zaterdagavond terug in thuisbasis Rio, nadat de ploeg in Salvador Costa Rica na strafschoppen versloeg in de kwartfinale. Maandag vertrekt Oranje al naar São Paulo, waar het woensdag Argentinië treft.

Cillessen biedt excuses aan voor frustratie bij wissel | Maradona ziet Argentinië als favoriet tegen Oranje