Jasper Cillessen heeft spijt van de frustratie die hij zaterdagavond uitte toen hij vlak voor het einde van de verlenging van het duel tussen Oranje en Costa Rica werd gewisseld.

Bondscoach Louis van Gaal besloot met het oog op de naderende strafschoppenserie in de kwartfinale van het WK om Tim Krul in te brengen voor de eerste doelman van Oranje.

"Dat had ik niet moeten doen, maar het is emotie", zei Cillessen zondag op een persconferentie over zijn trap tegen een waterzak bij het verlaten van het veld.

"Ik heb daarna mijn excuses aangeboden en 'sorry voor mijn gedrag' gezegd. We moeten het ook niet groter maken dan het is. Zo simpel is het."

"Gewisseld worden is nooit leuk, maar ik heb de knop vrij snel omgezet", aldus Cillessen. "Ik heb na de laatste strafschop de snelste sprint van mijn leven gemaakt om Tim te feliciteren."

Cillessen zag aankomen dat Krul voor hem zou invallen in de verlenging. "Ik zag hem warmlopen. Ik had nog de hoop dat we voor het verstrijken van de speeltijd zouden scoren, zodat Tim er niet in hoefde. Het was beter als we binnen 120 minuten hadden gewonnen."

Krul tegen Ruiz: 'Ik weet in welke hoek je gaat schieten' | Martins Indi: 'Ik wist dat Krul het voor ons ging doen'