Tom Dumoulin eindigde zondag als 25e in de tweede rit van de Tour de France op een heuvelachtig parcours dat hem zou moeten liggen.

"Maar ik had niet echt superbenen, dan kom ik net iets tekort op dit niveau", vertelt de 23-jarige renner van Giant-Shimano aan NU.nl.

"Als het een duel tussen de klassementsrenners wordt, dan heb ik uiteraard moeite. Het was ook super pittig aan het einde."

Ondanks zijn klassering buiten de top twintig ziet Dumoulin perspectief voor de rest van de Tour. "Als ik in de tweede groep kan eindigen met iets mindere benen, zit het met de vorm nog altijd goed. Ik kan aardig mee."

"Alleen als ik me echt super voel, kan ik een hoofdrol spelen op dit soort dagen. Dan kun je misschien de sterkste zijn, maar het was de hele dag volle bak en daar heb ik toch wel moeite mee."

Kittel

Het verschil tussen Dumoulin en winnaar Vincenzo Nibali was slechts zestien seconden. "Zoveel scheelt het niet, daarom mag ik ook wel tevreden zijn. Ik zat gewoon net iets te ver van achteren."

Zijn kopman Marcel Kittel wist al vroeg in de rit dat de gele trui maar één dag om zijn schouders zou zitten. De Duitser kwam op bijna twintig minuten van de nieuwe leider Nibali binnen.

"Daar hadden we natuurlijk op gerekend. We gaan maandag gewoon weer voor de sprint, al wordt het lastig. Iedereen wil natuurlijk winnen in Londen."

Mollema content met doorstaan eerste test in Tour | Slagter: 'Ik voelde al snel dat ik niet kon winnen' | Westra: 'Nibali kan het blijkbaar zonder mij'