Voorafgaand aan de Tour de France had Tom-Jelte Slagter de tweede etappe uitgekozen om zich voorin te melden, maar zondag bleek dat hij niet mee kon in het duel tussen de klassementsrenners.

"Ik voelde al snel in de etappe dat de benen niet goed genoeg waren om te kunnen winnen, dus ik heb me gericht op het helpen van de kopman", doelde Slagter in gesprek met NU.nl op Andrew Talansky.

"Die rijdt volgens mij top tien en verliest geen tijd op de concurrenten (Talansky eindigde als zevende, red.), dus dat is goed gelukt. Het was zeker een etappe voor mij, maar ik moet echt super zijn om kans te maken op de winst en dat was ik niet."

Voorafgaand aan de etappe had zijn ploeg Garmin-Sharp een strategie uitgedokterd om het peloton te laten breken. "We hadden een plan om het uit elkaar te rijden, maar Astana en Sky werkten in eerste instantie niet mee."

Daardoor was Slagter op 30 kilometer van de streep aan kop eigenlijk alleen bezig om de groep kleiner te maken. "De andere teams gingen dat later pas doen. Toch heeft het plan goed uitgepakt met Talansky in de top tien."

Ten Dam vraagt om meer dranghekken | Vincenzo Nibali slaat dubbelslag in tweede etappe Tour | Bekijk alle klassementen in de Tour de France