Bauke Mollema werd zondag bij de eerste test tussen de klassementsrenners in de Tour de France achtste in Sheffield. De kopman van Belkin was wel tevreden met die klassering.

"Het was niet lastig genoeg om echt verschillen in het klassement te maken. Dit soort finales liggen me goed, dus het kostte niet heel veel moeite om mee te zitten", aldus de Groninger.

Vincenzo Nibali deelde de eerste tik uit aan zijn concurrenten met een glansrijke zege en hij nam en passant het geel over van Marcel Kittel. Voor Mollema was dagsucces ver weg, maar dat deerde hem niet.

"Nibali rijdt mooi weg en op dat gedeelte was het net iets minder zwaar, dat ligt mij minder. Voor het klassement speelt dit geen rol. Behalve een paar mannen die misschien een beetje tijd verliezen, is er weinig gebeurd."

Onoplettendheid

Mollema maakte onderweg nog wel een hachelijk moment mee op de smalle wegen in Engeland. "Ik zat even niet op te letten. Iemand sprak me aan en toen keek ik opzij, maar er werd plotseling hard geremd. Toen knalde ik vol bij iemand achterop, gelukkig viel ik maar half."

Toch prees Mollema zich gelukkig dat het bij één incident bleef, want het was opnieuw af en toe een chaos met het vele Britse publiek. "De koers was ontzettend nerveus en met zoveel mensen moet je heel erg gefocust zijn."

Maandag zal normaal gesproken een rustige dag zijn voor Mollema met een vlakke etappe naar Londen. "Dat wordt gewoon een sprint, dus ik hoop de route goed door te komen."

Slagter: 'Ik voelde al snel dat ik niet kon winnen' | Westra: 'Nibali kan het blijkbaar zonder mij' | Bekijk alle klassementen in de Tour de France