Albert Stuivenberg vertrekt als bondscoach van Jong Oranje en wordt opgevolgd door Adrie Koster. Stuivenberg gaat bij Manchester United aan de slag als assistent van Louis van Gaal.

Dat maakte de KNVB zondag bekend.

Koster heeft een contract tot en met het EK van 2017 getekend bij Jong Oranje. Hij was in 2012 al coach van de beloftenploeg. Ook was hij trainer bij onder meer Ajax en Club Brugge.

"Ik kijk er enorm naar uit met deze talentvolle groep te werken", aldus Koster. "In 2012 was ik coach van het Nederlands beloftenelftal en weet daardoor dat het werken met de beste talenten van Nederland fantastisch is."

Jong Oranje staat momenteel eerste in de kwalificatiereeks voor het EK van 2015. "Ons doel op korte termijn is kwalificatie voor het EK", kijkt de 59-jarige Koster vooruit. "Daar heb ik alle vertrouwen in, want we staan er goed voor.”

Stuivenberg (43) was sinds 2013 werkzaam als bondscoach van Jong Oranje. Hij volgde na het EK Cor Pot op. Eerder was hij coach van het Nederlands elftal onder 17 jaar, waarmee hij in 2011 en 2012 Europees kampioen werd.