Volgens bondscoach Luiz Felipe Scolari brak er na het uitvallen van Neymar in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Colombia lichte paniek uit in het Braziliaanse kamp.

"Neymar zei dat hij zijn benen niet meer kon voelen", vertelt Scolari aan het Spaanse Marca. "Marcelo riep gelijk de dokter, maar die mocht het veld nog niet op. Er was een hoop verwarring en angst."

De 22-jarige Neymar kreeg enkele minuten voor tijd een knie in zijn rug van de Colombiaan Camilo Zuniga, maar de Spaanse scheidsrechter liet de situatie onbestraft.

"Het gezicht van een huilende Neymar die op een brancard naar een helikopter wordt vervoerd, is heel pijnlijk. Een schok voor het hele team."

Aderlating

Die vrijdagavond werd bekend dat de aanvaller van FC Barcelona, dit WK goed voor vier doelpunten, een wervel in zijn rug heeft gebroken. Hij mist daardoor de rest van het eindtoernooi in eigen land. Een aderlating, volgens Scolari.

"Neymar is onze sterspeler, één van de jongens die het verschil kan maken in een wedstrijd. We hebben iemand verloren die we absoluut nodig hadden in de halve finale en eventuele finale."

Brazilië speelt dinsdagavond om 22.00 uur tegen Duitsland om een plek in de eindstrijd. De andere halve finale gaat tussen Nederland en Argentinië en staat woensdagavond op het programma.