Stef Clement hoopt dat het helpen van zijn kopman Bauke Mollema in de tweede etappe soepeler verloopt dan in de openingsrit van zaterdag.

De Brabanders botste in de hectische etappe naar Harrogate op Lars Boom die de kopman van Belkin tot stilstaan dwong.

"Daar voel ik me heel lullig over, al kon ik er niet zoveel aandoen. Er werd ineens hard geremd en ik kon mijn fiets niet meer houden", aldus Clement tegen NU.nl.

"Het is met name mentaal vervelend. Ik ben voorbereid om te vallen, maar door het meenemen van de kopman voel ik me heel erg bezwaard."

"Gelukkig valt de schade mee, al ga je natuurlijk nooit vrijuit als je valt. Ik heb een beetje last van mijn ribben, maar we moeten het ook niet groter maken dan het is."

Nerveus

Des te meer motivatie bij Clement om zondag beter voor de dag te komen, zou je denken. "Het zou dom zijn om nu naar revanche te zoeken, het is een nieuwe dag en het plan daarvoor blijft ongewijzigd."

"Wij zien kansen met Mollema en wachten tot de finale. Het heeft geen zin om met vier man vooruit te rijden, want die gaan het toch niet halen. Er gaat aan het einde namelijk heel hard gereden worden."

Naast Mollema hebben meer renners een sterke sprint bergop in huis. "Iedereen wil vooraan zitten, het zal een afvalrace zijn. Het gaat heel nerveus worden, daar moeten we ons goed tegen weren."

Schadevrij blijven is voor Clement het belangrijkste. "Ik wilde zaterdag energie sparen en ongeschonden de dag doorkomen, dat is allebei niet heel goed gelukt. Mijn belangrijkste rol komt later in de Tour. Daar moet ik klaar voor zijn."

Volg de tweede etappe via ons liveblog | Mollema ongedeerd na hectiek in slotfase openingsrit