Lewis Hamilton heeft zondag de Grand Prix van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. De coureur van Mercedes bleef Valtteri Bottas (Williams) en Daniel Ricciardo (Red Bull Racing) ruim voor.

De laatste Brit die in een Mercedes de Britse Grand Prix won, was Stirling Moss in 1955. Hamiltons teammaat Nico Rosberg moest de strijd staken vanwege versnellingsbakproblemen.

De Duitser reed op dat moment aan de leiding. Rosberg voert nog wel de WK-stand aan, al nadert Hamilton tot op vier punten.

Het is de achtste zege in negen Grands Prix voor een Mercedes-coureur. Alleen in Oostenrijk wist een andere coureur (Ricciardo) de dominantie van het team van Rosberg en Hamilton te doorbreken.

Crash

De beginfase van de race werd ontsierd door een zware crash van Felipe Massa en Kimi Raikkonen. Beide coureurs waren ongedeerd, maar dat gold niet voor een vangrail. Doordat deze moest worden gerepareerd en er brokstukken werden opgeruimd, lag de race bijna een uur stil.

Na een herstart liepen de coureurs van Mercedes razendsnel uit. Met name Hamilton was uitstekend op dreef. De wereldkampioen van 2008 begon als zesde, maar dook al na enkele ronden op in de spiegel van Rosberg. 

Ondertussen was ook Bottas bezig aan een opmars. Mede door een uitgekiende strategie van Williams reed de Fin al snel mee in de subtop. Sebastian Vettel daarentegen zakte in de openingsfase van de tweede naar de vijfde plek.

Deze plaats hield Vettel tot het einde vast, ondanks aandringen van de uiteindelijke nummer zes Fernando Alonso. Jenson Button legde beslag op de vierde plek.

Consolideren

Zij allen hielden een beter gevoel over aan de race dan Rosberg. De Mercedes van de WK-leider viel na 29 rondes plotseling stil wegens versnellingsbakproblemen.

Hamilton passeerde zijn teammaat en had in het restant van de race geen enkele moeite om zijn voorsprong op de concurrentie te consolideren.

Bottas op zijn beurt reed soeverein naar de tweede plaats en Ricciardo werd niet bedreigd in de strijd om plek drie.

Het is de tweede keer dat Hamilton triomfeert in de Britse Grand Prix, eerder slaagde hij daarin in 2008.

De komende Grand Prix heeft plaats in Duitsland en wordt over twee weken verreden.

Hamilton baalt van uitvallen Rosberg