Diego Maradona denkt dat 'zijn' Argentinië in de halve finale tegen Nederland de favoriet is.

De oud-speler en voormalig bondscoach van het Zuid-Amerikaanse land zei dat bij de Venezolaanse tv-zender Telesur, waar hij tijdens het WK als analist fungeert.

"Ik denk dat Argentinië de te kloppen ploeg is'', aldus Maradona.

Volgens de aanvaller die Argentinië in 1986 naar de wereldtitel leidde is zijn land steeds beter gaan spelen tijdens het WK. Ook Lionel Messi komt volgens Maradona beter in vorm.

 De blessure die Angel Di Maria in de kwartfinale tegen België (1-0) opliep is echter een behoorlijke aderlating voor de ploeg van bondscoach Alejandro Sabella, meent Maradona: "Dat doet me echt pijn.''

Mocht Argentinië de favorietenrol in de halve finale waarmaken en winnen van Oranje, dan treft het land in de finale gastland Brazilië of Duitsland. Maradona durft geen voorspelling te doen welke van die twee landen de eindstrijd gaat halen. "Die landen zijn ongeveer even sterk.''

Neymar

Brazilië moet het doen zonder de geschorste aanvoerder Thiago Silva en de geblesseerde sterspeler Neymar, maar dat maakt de ploeg niet automatisch slechter dan de Duitsers volgens 'Pluisje'.

"Er is in dat duel geen favoriet'', denkt Maradona.