Marc Wilmots baalde stevig nadat België zaterdag in de kwartfinale van het WK met 1-0 verloor van Argentinië. De bondscoach had het gevoel dat zijn ploeg onnodig was uitgeschakeld.

"Argentinië was zeker niet beter vandaag", zei Wilmots. "Wij zijn ontgoocheld. We hadden zeker een kans vandaag, maar details hebben het verschil gemaakt."

De Argentijnen kwamen in Brasilia al in de achtste minuut op voorsprong via Gonzalo Higuain en de Rode Duivels liepen zo bijna de hele wedstrijd achter de feiten aan.

Wilmots: "Die vroege goal was het ideale scenario voor Argentinië. Ze konden nog meer naar achter leunen. Ze hebben zeker schrik gehad vandaag. Dat zag je ook al aan hun defensieve opstelling."

"Wij hebben eigenlijk heel weinig weggegeven, maar we vonden zelf het gaatje niet. Argentinië haalde het tempo helemaal uit de partij. Daarom probeerde ik het op het einde met lange ballen en sterke jongens in de zestien. Dat is in het verleden al gelukt, maar nu vergat Romelu Lukaku te trappen op die ene bal."

Parade

België stond voor het eerst sinds 1986 weer in de kwartfinales van een WK en het land was de afgelopen weken dan ook in de ban van het nationale team. Wilmots is echter niet tevreden na het toernooi in Brazilië.

"Op voorhand had niemand gedacht dat we hier zouden komen, maar we zijn toch niet voldaan. Ik wil dan ook geen parade door Brussel. En de spelers denk ik ook niet. We zijn nog geen kampioen."

De bondscoach is wel trots op zijn Rode Duivels. "Ik heb na de wedstrijd tegen de spelers gezegd dat ze zichzelf niets mogen verwijten. Wij zijn nog een hele jonge ploeg en hebben ons toch al laten zien op dit WK."

"Er hebben leden van de staf gehuild in de kleedkamer. Dit waren zeven fantastische weken. We kijken nu naar het EK. Dan moeten we geleerd hebben te voetballen tegen een blok zoals dat er vandaag stond."

Sabella: 'We hebben iets om trots op te zijn' | Argentinië dankzij Higuain voorbij België in kwartfinale