Op de afsluitende training van het Nederlands elftal werd vrijdagavond de basisopstelling voor het WK-treffen met Costa Rica grotendeels duidelijk.

Bondscoach Louis van Gaal, die op zijn persmoment nog zei de opstelling strikt geheim te willen houden, liet op de open oefensessie ogenschijnlijk alleen in het midden wie er zaterdag rechtsback staat in de kwartfinale.

Negen veldspelers kregen een hesje in het Estadio Roberto Santos in Salvador, waaronder Bruno Martins Indi. Het ziet er dus naar uit dat Daley Blind de positie van de geblesseerde Nigel de Jong op het middenveld inneemt, zoals na het uitvallen van De Jong tegen Mexico ook al het geval was.

Martins Indi komt dan in het 5-3-2-systeem als linker centrale verdediger te spelen en Dirk Kuijt is opnieuw de linksback. Zowel Daryl Janmaat als Paul Verhaegh kreeg geen hesje, waardoor nog onduidelijk is wie van hen er zal beginnen.

Van Gaal zei na afloop van het duel met Mexico dat het opstellen van Verhaegh, die hij toen verrassend de voorkeur gaf boven Janmaat, wat hem betreft goed had uitgepakt.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Cillessen; Verhaegh/Janmaat, Vlaar, De Vrij, Martins Indi, Kuijt; Wijnaldum, Sneijder, Blind; Robben, Van Persie.

Van Gaal: 'Dit is mooiste WK in dertig jaar'