De overgang van Luis Suarez van Liverpool naar FC Barcelona is zo goed als rond. De clubs hebben een principeakkoord bereikt, melden verschillende Spaanse media vrijdagavond. 

Over de hoogte van de transfersom bestaat onduidelijkheid. Volgens de Catalaanse tv-zender TV3 is er 79 miljoen euro met de transfer gemoeid, maar de krant El Mundo Deportivo heeft het over een bedrag tussen de 65 en 70 miljoen.

FC Barcelona zou eerst nog wel Alexis Sanchez willen verkopen, voordat Suarez een contract voor vijf seizoenen ondertekent.

Dankzij de transfer ontvangen Ajax en FC Groningen een opleidingsvergoeding. Bovendien wisten de Amsterdammers een doorverkoopclausule af te dwingen toen de aanvaller werd verkocht aan Liverpool.

Suarez stond drieënhalf jaar onder contract bij 'The Reds', met wie hij afgelopen seizoen in de slotfase van het seizoen afhaakte voor de titel in de Premier League.

De Uruguayaanse spits werd vorige week voor vier maanden geschorst, omdat hij op het WK zijn Italiaanse tegenstander Giorgio Chiellini beet. Suarez mag daardoor tot eind oktober niet spelen en trainen, maar van club wisselen is wel toegestaan.