De Argentijnse bondscoach Alejandro Sabella heeft vrijdag de Rode Duivels de hemel ingeprezen. 

''Ze hebben nu een soort gouden generatie, net zoals bij het WK in 1986'', zei de 59-jarige 'El Mago' over België, zaterdag tegenstander in de kwartfinales van het WK.

''Heel veel van hun spelers zijn actief in Engeland en Spanje'', vervolgde Sabella in de catacomben van het Estadio Nacional in Brasilia. ''België heeft een krachtige ploeg. Ze beschikken over veel individueel talent, maar kunnen ook voortreffelijk samenspelen. Het is gewoon een heel goed team.''

Sabella roemde vooral de Belgische defensie. ''Ze hebben een van de beste keepers ter wereld en hun verdedigers spelen bij Bayern München, Manchester City, Tottenham en Arsenal. Dat spreekt voor zich en daar heb ik niets aan toe te voegen.''

Niet overtuigend

Argentinië won net als de Belgen al vier keer op dit WK, maar kon nog niet echt overtuigen. ''Het klopt dat we nog niet het niveau bereikt hebben dat we voor ogen hadden en dat we ook kunnen spelen, maar dit is gewoon een heel moeilijk WK'', concludeerde Sabella.

''Kijk maar naar Costa Rica, dat groepswinnaar wordt in een poule met Italië, Engeland en Uruguay. De iets kleinere ploegen doen het ook veel beter en veel wedstrijden gaan gelijk op. Het niveau ligt dichter bij elkaar, dat is de globalisering van het voetbal'', zo verklaarde Sabella.