Roger Federer heeft vrijdag voor de negende keer in zijn loopbaan de finale van Wimbledon bereikt.

De partij op het centre court nam drie uur in beslag. In de eindstrijd stuit de nummer één van de plaatsingslijst op Roger Federer, die zich in de andere halve finale ontdeed van Milos Raonic.

Djokovic startte goed aan de wedstrijd en brak Dimitrov al in de vijfde game. Hij hield de break vast en won de eerste set met 6-4.

Ook in het tweede bedrijf brak de nummer twee van de wereld al snel door de service van de 23-jarige Bulgaar. Dimitrov, als elfde geplaatst in Londen, maakte aanvankelijk te veel fouten om het Djokovic echt lastig te maken. Hij ging naarmate het duel vorderde beter spelen en wist de zesvoudig Grand Slam-winnaar tweemaal te breaken en zodoende de tweede set te winnen.

In het derde bedrijf hielden beide spelers elkaar in evenwicht. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin was Djokovic duidelijk de betere.

De Serviër plaatste daarna direct een vroege break en daarmee leek het verzet van Dimitrov gebroken. De Bulgaar knokte zich echter terug in de wedstrijd, maar moest na opnieuw een tiebreak toch de set en partij aan Djokovic laten.

Bekijk de uitslagen en het programma | Federer verslaat Raonic en bereikt eindstrijd