Duitsland heeft zich vrijdag als eerste land geplaatst voor de halve finales op het WK in Brazilië. In het Maracaña-stadion werd Frankrijk met 1-0 verslagen.

In de halve eindstrijd stuit 'Die Mannschaft' op de winnaar van het Zuid-Amerikaanse onderonsje tussen gastland Brazilië en Colombia, dat later op vrijdag op het programma staat.

Na twaalf minuten zorgde Mats Hummels al voor de winnende treffer namens de ploeg van bondscoach Joachim Löw. De centrale verdediger was zijn bewaker Raphaël Varane bij een vrije trap van Toni Kroos te slim af in de lucht en kopte de bal achter doelman Hugo Lloris.

Duitsland had in de eerste helft weliswaar meer balbezit dan 'Les Bleus', maar wist verder nauwelijks echte kansen af te dwingen. Aan de andere kant was Karim Benzema wel enkele keren gevaarlijk, maar de spits wist de Duitse doelman Manuel Neuer niet te verschalken, net als Mathieu Valbuena.

Na rust kreeg Frankrijk aanvankelijk iets meer grip op de wedstrijd. Tot grote kansen leidde dat echter niet, al waren er wel mogelijkheden voor Benzema en Varane. Zo kreeg Duitsland de kans om het spel weer wat meer naar zich toe te trekken en wat plaagstootjes uit te delen via onder andere Thomas Müller en invaller André Schürrle.

Een kwartier voor het laatste fluitsignaal ging het keurkorps van Didier Deschamps dan toch iets opportunistischer spelen, Benzema kon echter nauwelijks in stelling gebracht worden. Ondanks een slotoffensief en het inbrengen van stormram Olivier Giroud slaagde Frankrijk er niet in de Duitse verdediging te laten wankelen. Ook de Duitse invaller André Schürrle had het vizier niet op scherp staan en zo eindigde de kraker in 1-0.

Lahm: 'Halve finales bereiken is een droom' | Deschamps baalt van gemiste kansen Frankrijk