Arjen Robben en Wesley Sneijder kunnen zaterdagavond Johnny Rep evenaren of zelfs passeren op de topscorerlijst aller tijden van Oranje op het WK.

Zowel Robben als Sneijder staat op zes WK-treffers, slechts één minder dan Rep, die met Oranje als tweede eindigde op de WK's van 1974 en 1978.

Robben maakte één goal in de eindronde van 2006, trof twee keer doel in 2010 en was in het lopende WK al drie keer trefzeker. Sneijder liet vijf goals aantekenen in 2010 en vierde zondag tegen Mexico zijn eerste doelpunt tijdens dit toernooi.

Bij Oranje hebben al zeven verschillende spelers minimaal eenmaal gescoord dit WK. Het WK-record staat op tien verschillende doelpuntenmakers en staat op naam van Frankrijk in 1982 en Italië in 2006.

Nederland tracht zaterdag voor de tweede keer op rij de halve finale op het WK te bereiken. Dat lukte Oranje nog niet eerder in de huidige opzet van het toernooi.

In 1974 en 1978 waren er nog geen halve finales. Destijds plaatsten de twee groepswinnaars in de tweede ronde zich rechtstreeks voor de eindstrijd.

Het treffen tussen Nederland en Costa Rica begint zaterdag om 22.00 uur.

De Guzman meest zuivere passer van Oranje | 'Depay begint als linksback tegen Costa Rica'