Giedo van der Garde heeft vrijdag de vijftiende tijd neergezet bij de eerste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. 

Op het Silverstone-circuit klokte de Nederlandse testrijder voor Sauber 1.38,328.

De andere Nederlander, Robin Frijns, kwam pas tien minuten voor het einde in actie. De Caterham-coureur had elektrische problemen met zijn auto en kon daardoor niet eerder de baan op. Hij noteerde uiteindelijk de twintigste tijd: 1.42,261

Mercedes-rijder Nico Rosberg, nummer één in de WK-stand, zette de snelste tijd neer in Silverstone. Hij reed een tijd van 1.35,424. Hij was daarmee sneller dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton die zeven tienden langzamer was. Fernando Alonso klokte in zijn Ferrari de derde tijd. 

Wolff

De 31-jarige Susie Wolff was de eerste vrouw in 22 jaar die deelnam aan een Formule 1-weekeind. Haar oefensessie was van korte duur. Al na vier ronden moest de testcoureur van Williams haar auto aan de kant zetten vanwege problemen met de oliedruk.

Daarmee waren de problemen voor Williams nog niet ten einde, want iets later vloog Felipe Massa hard van de baan waardoor de trainingssessie even stil lag.

Tweede training

Bij de tweede training deden beide Nederlanders en Wolff niet meer mee. Hamilton en Rosberg wisselden in deze sessie van plek. Ditmaal was de Brit de snelste op de baan: 1.35,508

De kampioen van 2008 kon de training niet afmaken. Een half uur voor het einde van de training hield zijn motor er mee op.

Rosberg reed een tijd 1.35,736 van en Alonso completeerde de top 3.

Opmerkelijk was nog dat bij Valteri Bottas de zijkant van de auto ontplofte. Een kleine explosie onder het carrosserie zorgde voor behoorlijk wat schade bij de Williams.

​Alles wat u moet weten over de GP van Groot-Brittannië