Bauke Mollema denkt dat de klassementsrenners zich bij de eerste Tour-etappes in Engeland maar mondjesmaat zullen laten zien.

"Het is nog geen kwestie van moeten en ik verwacht ook niet dat er meteen een duel om het klassement gaat komen", aldus de kopman van Belkin.

Diverse renners en ploegen spreken van een zeer lastig parcours op Engelse bodem met smalle wegen en steile klimmen, zeker in de tweede rit naar Sheffield van zondag.

"We hebben die rit verkend en het is inderdaad heel lastig, daar verwacht ik zeker geen massasprint. Maar de klassementsrenners gaan daar geen tijd verliezen."

Klassieker-achtig

Het is de vraag of een deel van de sprinters bij kan blijven in de slotkilometers. "Het is ook weer niet zo zwaar, meer een rit voor mannen als Sagan of Degenkolb."

"Al weet je het natuurlijk nooit, het kan ook best iets voor mij zijn. Het is een beetje klassieker-achtig. Ik voel me in ieder geval goed."

Een betere vorm dan vorig jaar, toen hij zesde werd, durft de 27-jarige klimmer zichzelf niet toe te dichten. "Ik ben een jaartje sterker, maar pas in de bergen kunnen we gaan vergelijken."

Sponsor

In 2013 presenteerde Mollema's team vlak voor de Tour de nieuwe hoofdponsor Belkin. Nu heeft het technologiebedrijf juist net aangegeven aan het einde van dit jaar te stoppen als hoofdsponsor.

Het zorgt ervoor dat andere ploegen al azen op de renners. Mollema heeft zelfs de interesse van Trek gewekt. "We zijn op zoek naar een klassementsrenner en hij is één van onze belangrijkste kandidaten", zei manager Luca Guercillina in De Telegraaf.

Mollema houdt zich vooral bezig met de sponsorzoektocht van Belkin, de voormalige Raboploeg, die hij sinds 2008 als prof dient. "Het naderende verlies van de sponsor zit zeker in het achterhoofd. Dat was wel een tikje."

"Het management houdt zich bezig met de zoektocht en wij focussen ons op de wedstrijd. Maar we moeten wel laten zien dat we een nieuwe sponsor waard zijn."

Langeveld: 'Ik heb geen eigen agenda in de Tour'Boom: 'Belkin-renners kunnen zich in de kijker rijden'