Bondscoach Luiz Felipe Scolari van Brazilië reageerde donderdag aan de vooravond van de kwartfinale tegen Colombia op enkele criticasters die het overdreven vinden dat hij de hulp van een psychologe heeft ingeroepen.

Onder anderen oud-aanvoerder Carlos Alberto vindt dat de Braziliaanse internationals te emotioneel zou zijn; enkele spelers konden hun tranen niet bedwingen na de ontsnapping in de achtste finales tegen Chili.

"Dit was allemaal gepland", meldde Scolari op een persconferentie. "Zondag en maandag komt de psychologe ook langs. Ze levert heel goed werk en nee, ik denk niet dat zij ons laat winnen, zo werkt het niet. Ik heb bewondering voor psychologen, zoek zelf meer informatie op zou ik zeggen."

Scolari stelde dat Brazilië de 'wereldbeker al met één hand vast heeft'. "Dat zei ik voor het toernooi ook, dat was een goede uitspraak. Wat ik toen heb gezegd, geldt nu nog steeds. We zijn nu toe aan de vijfde van zeven stappen."

Volgens de bondscoach is Colombia veel beter dan Chili. "Ze passen de bal goed naar elkaar en zijn technisch en tactisch sterk. We hebben respect voor Colombia, maar wij hebben wel het team dat schade aan kan richten in hun defensie."

Pekerman

De Colombiaanse bondscoach José Pekerman sprak vol bewondering over het gastland. "Wij zijn allemaal fan van het voetbal in Brazilië, van de spelers, de trainer, de speelstijl en de denkwijze."

"We houden allemaal van de Brazilianen en hebben er heel veel van geleerd. Maar vrijdag willen we ons grote voorbeeld verslaan."

Pekerman ziet de Brazilianen niet als uitgesproken favoriet. "Wij moeten erin geloven dat we Brazilië kunnen verslaan. We zullen het publiek tegen ons hebben, maar het is een goede test en we zullen vooral op een goede manier met deze nieuwe situatie moeten omgaan.''

Het duel tussen Brazilië en Colombia wordt gespeeld in Fortaleza en begint om 22.00 uur Nederlandse tijd.

Bekijk de uitslagen en het programma op het WK