Het Nederlands elftal heeft donderdagavond een besloten training afgewerkt in Salvador, zaterdag de speelstad voor de kwartfinale van het WK tegen Costa Rica.

Bondscoach Louis van Gaal oefende met al zijn fitte internationals. Voor Leroy Fer komt het duel met de grote verrassing van het toernooi te vroeg. Hij is nog niet hersteld van een hamstringblessure.

De geblesseerde Nigel de Jong komt waarschijnlijk helemaal niet meer in actie op de eindronde in Brazilië.

Voor het eerst op het WK was de besloten training van Oranje niet te volgen voor de toegestroomde media. Agenten blokkeerden de toegangswegen naar Estádio Roberto Santos.

Twee dagen voor een wedstrijd oefent Van Gaal meestal met zijn beoogde basisformatie. De bondscoach moet onder meer beslissen of hij tegen het defensieve Costa Rica opnieuw met twee spitsen begint.

Een vraag is ook of Daley Blind de gekwetste De Jong weer op het middenveld vervangt en of Paul Verhaegh als rechtsback opnieuw de voorkeur krijgt boven Daryl Janmaat.

Sparen

Oranje oefent waarschijnlijk vrijdag opnieuw in Estádio Roberto Santos. De FIFA heeft al laten doorschemeren dat het de grasmat van Arena Fonte Nova in Salvador wil sparen.

Van Gaal geeft vrijdag een persconferentie in het stadion waar zaterdag gespeeld wordt. De wedstrijd begint om 22.00 uur Nederlandse tijd.