Petra Kvitova en Eugenie Bouchard hebben zich donderdag geplaatst voor de finale van Wimbledon. 

Kvitova versloeg de als 23e geplaatste Tsjechische Lucie Safarova in twee sets: 7-6 (5) en 6-1. Bouchard was in de halve eindstrijd te sterk voor Simona Halep: 7-6 (6), 6-2.

Het is de tweede keer dat de 24-jarige Kvitova zich plaatst voor de finale van een Grand Slam-toernooi. In 2011 schreef ze Wimbledon op haar naam. 

Kvitova had in de halve finale alleen in de eerste set, die ze besliste in de tiebreak, moeite met haar landgenote. In de tweede set brak Kvitova de eerste servicegame van haar 27-jarige Safarova. Ze won ook haar tweede eigen servicegame, waardoor de stand op 3-0 kwam.

De nummer zes van de wereld brak daarna nogmaals naar 5-1, waarmee de partij definitief gespeeld was. Ze serveerde de wedstrijd uit met een lovegame en was in vijf kwartier klaar met Safarova.

Bouchard

Haar tegenstander in de finale aankomende zaterdag is dus Bouchard, die in twee sets korte metten maakte met Simona Halep. 

Bouchard, die eerder dit jaar ook de halve finales van de Australian Open en Roland Garros bereikte, had in de eerste set nog veel moeite met haar Roemeense opponent. 

Beide speelsters gaven elkaar niks toe en behielden de eigen servicegame. In de beslissende tie-break trok Bouchard toch aan het langte eind. 

Dat leek Halep parten te spelen in de tweede set. De als derde geplaatste pakte nog wel haar eerste servicegame van het tweede bedrijf, maar Bouchard brak haar op 1-1. Even later brak de Canadese haar ook op 3-1 en was de partije al zo goed als beslist.

Bouchard vergat nog vijf matchpoints te benutten, maar pakte wel de zesde: 6-2.