Klaas-Jan Huntelaar heeft enorm genoten van zijn heldenrol in het WK-duel met Mexico. De spits hoopt dat hij tegen in de kwartfinale tegen Costa Rica opnieuw als invaller van waarde kan zijn voor Oranje.

"Het was het mooiste moment uit mijn carrière", aldus Huntelaar tegen NU.nl. "Juist omdat het voor het Nederlands elftal was en op een WK. Een jeugd-EK winnen is leuk, maar dit is toch wat anders.''

In Fortaleza kwam de Schalke-spits een kwartier voor tijd in de ploeg voor Robin van Persie. Met het hoofd gaf hij eerst de assist voor de gelijkmaker van Wesley Sneijder, om zelf in blessuretijd vanaf de strafschopstip de 2-1 te zorgen.

"Die assist was nog het belangrijkste, want zonder die gelijkmaker hadden we eruit gelegen. Dat moment beleefden we zo intens, het was een explosie van vreugde en adrenaline, waardoor we ook het gevoel kregen dat we het in de reguliere negentig minuten nog konden beslissen."

Pinchhitter

Opvallend genoeg kwam Huntelaar vooral in de ploeg doordat Dirk Kuijt al op het veld stond, vertelt hij. "Dirk ging mee naar dit toernooi als pinchhitter. Als er nog maar één wissel te gaan was en hij zat nog op de bank, dan was hij als pinchhitter het veld in gekomen."

"Ik geld meer als vervanger voor als Van Persie geblesseerd is of wat dan ook. Maar omdat Kuijt al speelde, kon ik dus ook meedoen.”

De Schalke-spits beseft dat het hier dus misschien bij blijft wat betreft zijn inbreng op dit WK. Maar daar legt hij zich niet zomaar bij neer.

"Het belangrijkste is dat we telkens een ronde doorkomen, laten we daar eerst naar kijken. Maar ik wil altijd... veel. Tegen Costa Rica hoop ik dus ook weer in te vallen en belangrijk te zijn.''

Wilt u op uw iPhone een pushbericht ontvangen bij nieuws over het Nederlands elftal? Druk dan hieronder (in de NU.nl-app) op 'NUoranje' en kies 'Mijn nieuws + pushbericht'.

Lees hier het volledige interview met Huntelaar