FC Barcelona heeft woensdag een bod van ongeveer zeventig miljoen pond (zo’n 88 miljoen euro) uitgebracht op Luis Suarez.

Dat bericht The Guardian. Vertegenwoordigers van Liverpool en FC Barcelona voerden constructieve onderhandelingen, hoewel ze nog niet tot een akkoord kwamen.

De nummer twee van de voorbije Premier League zou een bedrag van honderd miljoen euro willen hebben voor de speler die zich afgelopen seizoen tot topscorer kroonde.

De besprekingen zullen de komende dagen worden voortgezet. Mogelijk wordt Alexis Sanchez in de deal betrokken. Liverpool heeft belangstelling getoond voor de Chileen die bij FC Barcelona niet kan rekenen op een basisplaats.

De 27-jarige Suarez mag tot eind oktober geen wedstrijden spelen van de FIFA omdat hij afgelopen maand tijdens het WK de Italiaan Giorgio Chiellini beet. Begin deze week bood de Uruguayaan daarvoor zijn excuses aan.

Excellent

"Suarez heeft zijn fout toegegeven, dat is heel belangrijk", meldde sportief directeur Andoni Zubizarreta van FC Barcelona eerder deze week tijdens de presentatie van aankoop Ivan Rakitic.

"Iedereen weet dat hij een excellente voetballer is en dat hij overal kan spelen in de aanval. Iedereen weet echter ook dat hij momenteel voor Liverpool speelt."

Eind vorig jaar zette Suarez zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2018 bindt aan Liverpool.