Tim Howard kan maar beter zijn baard afscheren, als hij nog rustig over straat wil in de Verenigde Staten. Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama toen hij woensdag met de doelverdediger belde.

Het Witte Huis zette een video van het telefoongesprek op YouTube.

Howard hield zijn ploeg dinsdag lang op de been in de achtste finales van het WK tegen België, soms op miraculeuze wijze. De 35-jarige Howard capituleerde uiteindelijk in de verlenging. België won met 2-1 en schakelde de VS uit.

Obama keek vol trots naar de wedstrijd en besloot een dag later Howard en aanvoerder Clint Dempsey te bellen. Hij prees de twee voor hun leiderschap en prestaties van het team.

Volgens de Amerikaanse president was het dit jaar de eerste keer dat de hele natie gericht naar de WK-wedstrijden keek. 

''Ik wilde jullie gewoon bellen om te zeggen dat jullie ons trots hebben gemaakt'', zei hij. ''De manier waarop jullie de harten van het hele volk hebben veroverd, is ongelooflijk", voegde Obama er nog aan toe.

De heldenrol die Howard vertolkte was de president niet ontgaan. ''Tim, ik weet niet hoe je de massa zal overleven wanneer jullie terugkeren. Je zal je baard moeten afscheren zodat ze je niet herkennen", grapte Obama.