Roger Federer heeft woensdag de halve finales van Wimbledon bereikt. De Zwitser won in vier sets van zijn landgenoot Stanislas Wawrinka: 3-6, 7-6, 6-4 en 6-4.

Federer draaide de wedstrijd in de tweede set om. Zelf gaf hij niets weg op zijn eigen service, maar twee breakkansen waren niet aan hem besteed. In de tiebreak trok de zevenvoudig winnaar de set alsnog naar zich toe.

De nummer vier van de plaatsingslijst maakte het vervolgens in de laatste game van de wedstrijd nog even spannend. Federer liet Wawrinka (5) even terugkomen toen hij het duel kon uitserveren. Op het vijfde matchpoint sloeg hij uiteindelijk toe.

Federer won net als William Renshaw en Pete Sampras zeven keer op het gras van de All England Club in Londen. Federer won in 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012 maar kwam vorig jaar niet verder dan de tweede ronde.

De 29-jarige Wawrinka won dit jaar de Australian Open, zijn eerste Grand Slam-zege. Op Wimbledon was deze kwartfinale zijn beste prestatie tot dusver.

Raonic

Federer neemt het in de halve finales op tegen Milos Raonic. De als achtste geplaatste Canadees was in vier sets te sterk voor Nick Kyrgios: 6-7, 6-2, 6-4 en 7-6. De Australiër won dinsdag nog verrassend van Rafael Nadal.

Ondanks vier breekpunten voor Raonic wonnen beide spelers hun eigen servicegames in de eerste set, die in de tiebreak in het voordeel van Kyrgios uitviel.

Het vijfde breekpunt voor Raonic was in de tweede set wel raak en betekende een 3-2 voorsprong voor de Canadees. Ook de servicegame daarna behield Kyrgios niet, waardoor de tweede set snel met 6-2 naar Raonic ging. Ook de derde set leverde weinig problemen op voor de 23-jarige Noord-Amerikaan.

In de vierde set leek Kyrgios nog terug te komen, maar in de tiebreak was Raonic sterker. Hij verzilverde het vierde matchpoint, waarmee hij zich verzekerde van zijn eerste halve finale op een Grand Slam-toernooi.

Titelverdediger Murray uitgeschakeld door Dimitrov I Bekijk alle uitslagen op Wimbledon