Het Nederlands elftal heeft woensdag met 21 spelers de groepstraining afgewerkt voordat de ploeg weer uit Rio de Janeiro vertrekt.

Nigel de Jong en Leroy Fer namen zoals verwacht geen deel aan de sessie op het trainingsveld van Flamengo. Fer is herstellende van zijn hamstringblessure en deed wel loopwerk. Hij mist de kwartfinale tegen Costa Rica maar hoopt bij een eventueel vervolg op het WK wel weer te kunnen meedoen.

Voor De Jong is het toernooi in principe over door het scheurtje in zijn lies dat hij opliep tegen Mexico. Met een ingepakte lies deed de middenvelder wel wat fitnessoefeningen langs de zijlijn.

Wesley Sneijder had wat lichte klachten en deed eerst oefeningen voor zichzelf, waarna hij alsnog aansloot bij de groepstraining. Arjen Robben haakte op dat moment juist af. In plaats van het positiespel besloot hij, zoals wel vaker, individueel loopwerk te doen.

Oranje vertrekt donderdag naar speelstad Salvador, waar de kwartfinale zaterdag om 22.00 uur Nederlandse tijd begint.

Gullit stelt dat Oranje veel kan leren van Colombia | Daley Blind: 'Zo slecht is de eredivisie nog niet' | Costa Rica heeft een van minst gepasseerde defensies