Valentino Rossi heeft zijn contract bij het fabrieksteam van Yamaha met twee jaar verlengd. De zevenvoudig kampioen in de MotoGP zal nu tot en met 2016 racen voor de Japanse motorfabrikant.

Dat meldt Yamaha woensdag op de eigen website. Rossi begon in 2013 aan zijn tweede periode bij het team. Eerder kwam de 35-jarige Italiaan tussen 2004 en 2010 uit voor Yamaha.

Rossi twijfelde vorig jaar door mindere resultaten of hij zou verlengen, maar dit seizoen staat hij gedeeld tweede in het wereldkampioenschap en bij de TT in Assen van afgelopen weekeinde meldde 'The Doctor' al dat een nieuwe overeenkomst zo goed als rond was.

"Ik ben heel blij met mijn nieuwe contract", laat Rossi weten. "Dit is heel belangrijk voor mij, omdat ik geniet van de samenwerking met mijn team. Met sommige van deze jongens werk ik al bijna mijn gehele loopbaan samen. Mijn doel was altijd om langer door te gaan en ik ben nog gemotiveerd om mijn best te blijven doen."

Directeur Lin Jarvis van Yamaha Motor Racing is zeer blij met het nieuws. "Het is onze intentie dat Valentino tot het einde van zijn sportieve loopbaan bij ons blijft, en ook nog daarna."

Titels

Rossi rijdt sinds 2000 in de hoogste klasse van de motorsport en werd in 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2008 en 2009 wereldkampioen. Vier van die titels won hij op een Yamaha.

Het is nog niet bekend of teamgenoot Jorge Lorenzo ook langer blijft bij het Japanse fabrieksteam.