Liverpool en FC Barcelona openen volgens enkele Engelse kranten woensdag de onderhandelingen over een transfer van Luis Suarez.

Raul Sanllehi, de directeur voetbalzaken van Barcelona, zal in Londen om tafel gaan met zijn collega Ian Ayre van Liverpool, zo bericht The Guardian.

De nummer twee van het afgelopen Premier League-seizoen wil de Uruguayaan alleen laten gaan als FC Barcelona de gelimiteerde transfersom van ongeveer honderd miljoen euro in Suarez' tot medio 2018 doorlopende contract betaalt.

Mogelijk betrekt FC Barcelona de Chileen Alexis Sanchez in de transfer. Liverpool is geïnteresseerd in de buitenspeler, wiens transferwaarde bijna veertig miljoen zou bedragen.

De 27-jarige Suarez mag tot eind oktober geen wedstrijden spelen van de FIFA omdat hij afgelopen maand tijdens het WK de Italiaan Giorgio Chiellini beet. Begin deze week bood de Uruguayaan daarvoor zijn excuses aan.

Excellent

"Suarez heeft zijn fout toegegeven, dat is heel belangrijk", meldde sportief directeur Andoni Zubizarreta van FC Barcelona dinsdag tijdens de presentatie van aankoop Ivan Rakitic.

"Iedereen weet dat hij een excellente voetballer is en dat hij overal kan spelen in de aanval. Iedereen weet echter ook dat hij momenteel voor Liverpool speelt."

Suarez kroonde zich afgelopen seizoen tot topscorer van de Premier League, hoewel hij de eerste wedstrijden moest missen vanwege de schorsing voor een eerder bijtincident.