Christijan Albers is de nieuwe teammanager van het Formule 1-team Caterham, dat is overgenomen door een consortium van investeerders uit Zwitserland en het Midden-Oosten.

Caterham bevestigt dit nieuws woensdagmiddag op de eigen website.  Albers zal de dagelijkse leiding op zich nemen en de Duitser Colin Kolles is de nieuwe teambaas. 

De overname is per direct, dus ex-coureur Albers, die tussen 2005 en 2007 46 Grands Prix in de Formule 1 reed, zal komend weekeinde al actief zijn voor de renstal tijdens de Grand Prix van Engeland.

De Maleisiër Tony Fernandes was de eigenaar van Caterham, dat in de onderste regionen meedraait in de Formule 1.

Uitdaging

"We begrijpen dat dit een enorme uitdaging is, aangezien we in de achterhoede vechten", zegt Albers in een eerste reactie. "Ons doel is nu om tiende te worden in het constructeurskampioenschap."

"We zijn volledig toegewijd aan de toekomst van dit team en zullen er alles aan doen om er voor te zorgen dat dit team alle middelen heeft om zich te ontwikkelen en te groeien zodat we ons potentieel kunnen bereiken."

Albers zal worden bijgestaan door Manfredi Ravetto.

Frijns

Caterham had al een Nederlands tintje. Vorig jaar reed Giedo van der Garde voor het team en dit seizoen is Robin Frijns er reservecoureur. Caterham vervolgt het seizoen onder de huidige naam en met de vaste coureurs Kamui Kobayashi en Marcus Ericsson.

Sinds de oprichting in 2010 behaalde Caterham nog geen enkel punt in de Formule 1. Het team is momenteel hekkensluiter bij de constructeurs.

Het was al langer bekend dat de steenrijke Fernandes, onder meer eigenaar van een luchtvaartmaatschappij, van het Formule 1-team af wilde.

De nieuwe eigenaren hebben Kolles naar voren geschoven als de grote baas, een man met ervaring in de Formule 1. Hij was al teambaas van onder meer Jordan en Force India en werkte met Albers bij Midland en Spyker. Albers reed voor het team van Kolles ook twee keer de 24 Uur van Le Mans.