Klaas-Jan Huntelaar neemt de transfergeruchten rond zijn persoon tijdens het WK ter kennisgeving aan.

De 30-jarige spits, die zondag de achtste finale tussen Oranje en Mexico vanaf de strafschopstip besliste, heeft wel meegekregen dat er belangstelling voor hem zou zijn vanuit de Engelse Premier League.

"Ik krijg natuurlijk weleens een sms'je van mensen om mij heen", aldus Huntelaar tegen NU.nl. "Maar volgens mij is het allemaal onzin wat er nu zou spelen."

Dinsdag meldde Voetbal International dat Liverpool in Huntelaar de vervanger ziet van de wellicht naar FC Barcelona vertrekkende Luis Suarez, terwijl ook Arsenal hem volgt.

"Bij mij heeft niemand geïnformeerd en met mijn zaakwaarnemer spreek ik nu ook niet over de interesse van clubs. Ik concentreer me op het toernooi."

Zijn club Schalke 04 wil het contract met Huntelaar graag verlengen. De verbintenis van de aanvoerder loopt tenslotte nog maar één seizoen door.

"Schalke heeft ook al aangegeven dat het wil praten. Alleen schiet dat niet echt op in een seizoen met een WK. Dat kan beter daarna. Maar dan ga ik eerst nog met mijn familie op vakantie en wil ik niemand horen. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen is misschien het beste moment om in gesprek te gaan."

Premier League

Schalke is zijn eerste gesprekspartner, al wil Huntelaar wel de zekerheid hebben dat de club alles in het werk stelt om mee te doen om de Duitse titel. "Ja, er zitten zeker voorwaarden aan. Ik wil natuurlijk wel iets bereiken."

In het verleden zei de Achterhoeker dat hij graag nog eens in de Premier League wil spelen. Dat is nog niet veranderd, maar ook weer geen must.

"Ik heb in Spanje, Italië en Duitsland gespeeld. Dan is het leuk om ook nog in Engeland te spelen. Maar ik zit fantastisch bij Schalke, een heel levendige club. Je kunt ook niet alles hebben in het leven."