Chelsea en Atletico Madrid hebben een akkoord bereikt over de transfer van Diego Costa.

Dat melden 'The Blues' dinsdag op de officiële website van de club. De Londenaren voldoen naar eigen zeggen aan de ontsnappingsclausule van de Spaanse spits.

Naar verluidt telt Chelsea 40 miljoen euro neer voor de tweevoudig international van Brazilië, die sinds februari van dit jaar uitkomt voor Spanje. Het is niet bekend voor hoe lang Costa zich aan de club van manager José Mourinho verbindt.

Een overgang van de 25-jarige aanvaller hing al langer in de lucht. Costa zinspeelde na de uitschakeling van Spanje op het WK zelf ook al op een transfer. "Atletico Madrid is ongelooflijk belangrijk voor mij geweest. De club heeft me gevormd. Dat zal ik nooit vergeten. Maar nu is het tijd om de volgende stap te maken."

Costa speelde sinds 2010 voor 'Los Colchoneros', die hem destijds overnamen van Real Valladolid. Het was zijn tweede periode in Madrid, want tussen 2007 en 2009 stond hij ook al onder contract bij Atletico.

Succesjaar

De in Brazilië geboren aanvaller legde met de Madrilenen afgelopen seizoen beslag het Spaanse kampioenschap. Costa speelde met 27 goals in 35 wedstrijden een belangrijke rol in de eerste landstitel voor Atletico sinds 1996.

Bovendien reikte de trefzekere spits afgelopen seizoen tot de verloren finale van de Champions League (1-4) tegen stadsgenoot Real, waarin hij na acht minuten geblesseerd het veld verliet.