Technisch directeur Andoni Zubizarreta van FC Barcelona heeft dinsdag de speculaties gevoed over de overgang van Luis Suarez naar de Spaanse club.

Zubizarreta loofde de aanvaller voor het openlijk aanbieden van zijn excuses aan de Italiaan Giorgio Chiellini, die hij bij het WK in de schouder beet.

"Luis Suarez heeft laten zien dat hij nederig genoeg is om een fout toe te geven en dat is belangrijk. Ik vind dat hij karakter en moed heeft getoond", zei de oud-doelman bij de presentatie van aanwinst Ivan Rakitic. "Hij is een geweldige speler, dat weet iedereen, maar op dit moment staat hij onder contract bij Liverpool.''

Suarez bood maandag via Twitter excuses aan voor zijn actie bij het WK-duel tussen Uruguay en Italië. Hij is door de FIFA voor negen wedstrijden geschorst en voor vier maanden uitgesloten van alle aan voetbal gerelateerde activiteiten.

Kracht

De Kroaat Rakitic, die overkomt van Sevilla en met rugnummer 4 gaat spelen in Camp Nou, was het eens met Zubizarreta.

"Niet iedereen heeft de kracht om toe te geven dat je iets stoms hebt gedaan. Dat Suarez de kracht heeft om sorry te zeggen, zegt veel over hem als persoon."

"Ik weet niet of Barcelona hem aan gaat trekken, maar zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Die zijn zeker goed genoeg om voor Barça te spelen."

Xavi

Zubizarreta ging op de persbijeenkomst ook nog in op de toekomst van Xavi. Volgens de geruchten zou de 34-jarige middenvelder deze zomer Barcelona gaan verlaten.

"Xavi is nog steeds onze speler het shirt met nummer 6 is nog steeds van hem. We hebben voor het WK met hem gesproken en als hij terugkomt van zijn vakantie, zullen we dat nog een keer gaan doen."

"Elk nieuws over Xavi zal goed nieuws voor ons zijn. Als hij wil blijven, dan is dat uitstekend nieuws en als hij wil vertrekken, dan zullen we op de best mogelijke manier uit elkaar gaan."